Empreses, entitats i administracions aposten per la RSC

Uns 500 representants de la Responsabilitat Social Corporativa, entre les quals molts directius, alts càrrecs i professionals de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) d’empreses, entitats i administracions públiques, han compartit durant dos dies les últimes tendències i projectes d’RSC en àmbits com el social, l’econòmic i l’ambienta. Ho han fet en el marc de les conferències que van tenir lloc dimarts 14 i dimecres 15 de novembre dins de la 8a edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, i en les quals s’han presentat resultats d’estudis, bones pràctiques i projectes innovadors de temàtica social, ambiental i econòmica.

Així, durant les conferències s’han pogut conèixer les bones pràctiques i projectes innovadors en àrees com l’ambiental, la social o l’econòmica. Aquest és el cas de Cafès Novell, que ha presentat les seves noves càpsules compostables, que es converteixen en compost orgànic en 12 setmanes. El grup de construcció Sorigué ha donat a conèixer el seu projecte ‘La Planta’, centrat en l’impacte social i cultural en el territori, mentre que l’empresa Pensium ha explicat la seva iniciativa per a garantir ingressos complementaris i un lloc per viure a persones grans amb grau de dependència. El sistema de gestió ètica d’Activa Mutua o els criteris d’avaluació dels proveïdors del grup esportiu Claror són altres dels projectes que s’han donat a conèixer.

Pel que fa a les entitats, dins la Setmana s’ha pogut conèixer el programa Incorpora de la Fundació Bancària La Caixa, que ajuda a persones en risc d’exclusió social a trobar feina i que ja ha ajudat a més de 50.000 treballadors i treballadores. Un altre projecte presentat va ser el d’esTICenllaçat on l’empresa BaseTIS, el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) i la Fundació Real Dreams col·laboren per fer treballar la tecnologia a favor de la transformació social. La col·laboració entre el Gran Teatre del Liceu i la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (URL) per tirar endavant una iniciativa per ajudar a nens i joves amb autisme és un altre dels projectes que s’han debatut.

L’experiència de les administracions

Durant la Setmana també s’han presentat projectes de RSC de diferents administracions, com el pla d’RSC que s’està tirant endavant a Figueres. D’altra banda, la Diputació de Barcelona va reflexionar sobre la importància de disposar d’acreditacions que impulsin l’exigència i que certifiquin bones pràctiques en el marc d’un sistema de gestió ètica.

Altres experiències de RSC  destacades son el projecte ‘Million Chances’ de Henkel, que té com a objectiu l’empoderament de la dona, o el programa de micro-donacions de Caprabo. Per la seva banda, Metro de Madrid ha explicat la seva política de sostenibilitat i la Fundació Banc dels Aliments, el seu programa de compensacions d’emissions de gasos contaminants

Entrega de l’Etiqueta Responsable

Durant les conferències també s’ha fet fer entrega de l’Etiqueta Responsable a una cinquantena d’empreses i entitats per reconèixer el seu compromís i les seves bones pràctiques en l’RSC, entre les quals s’hi inclouen el Grup Sifu, l’Institut Català d’Oncologia, Cavall de Cartró, Serunion i CordiBaix, entre molts altres. L’etiqueta l’atorga l’Associació +Responsables, co-organitzadora de la Setmana de la Responsabilitat Social.

La Setmana, que continua fins dissabte 18, inclou jornades de portes obertes d’empreses i entitats, accions de voluntariat corporatiu i activitats lúdiques i de sensibilització, que tindran lloc entre dijous i dissabte. REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *