Emotiva carta d’un nen amb autisme per evitar que acomiadin a la seva mestra

“Perquè no vull que l’Inma se’n vagi de l’escola? Perquè amb ella he aconseguit moltes coses, com aprendre moltes coses, saber què puc fer en una situació, respectar i relacionar-me amb els demés, què es pot fer i què no, comprendre els sentiments dels demés, practicar i esforçar-me amb el que no se’m dona bé, respectar als adults i atendre’ls, i més coses”.

Aquest és un fragment de l’emotiva carta que ha escrit en Sami, un nen d’onze anys amb autisme, per evitar que acomiadin a la seva professora a l’escola Alejandro Rubio de Guadalix. L’escola està a punt de fer fora a l’Inma, la professora que el va ajudar en els seus primers anys.

El nen «va arribar al centre amb problemes de parla, vuit anys després toca el piano i estudia francès. El director va prescindir de la profe que ho ha aconseguit”, explica el grup de famílies de l’aula d’alumnes amb trastorns generalitzats del Desenvolupament del col·legi en el seu compte de twitter, on han fet pública la carta d’en Sami.

«Vull demostrar que no importa com siguis. Tenir una discapacitat no ha de impedir aconseguir coses, sinó que l’important és que tots podem donar el millor d’un mateix », explica el nen a la carta, on també li demana al director que no acomiadi a la professora. «Pensa-ho bé, Inma ha ajudat a un munt de nens. Així que, què faran tots els que anem a Girasoles sense Inma?”, es pot llegir a la carta, escrita a ma pel propi nen.

Diverses associacions de nens amb autisme s’han unit a la causa de Sami per reclamar que des de la directiva del centre es replantegin la decisió per mantenir a la mestra. Els professionals assenyalen que l’estabilitat de recursos, la formació, especialització i atenció integral són essencials per al desenvolupament educatiu d’alumnes amb autisme. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *