Els veïnat del Gòtic reflexiona sobre el turisme massiu

Veïns i veïnes del barri Gòtic de Barcelona han participat en un projecte de fotoveu amb el que han reflexionat sobre el turisme massiu que afecta el seu dia a dia en el barri. El projecte porta el títol de “Turisme i qualitat de vida de les veïnes i veïns del Gòtic: aproximació participativa des de la fotografia”, i es va posar en marxa com a resultat de de la diagnosi feta per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, dins l’estratègia de salut comunitària Barcelona Salut als Barri.

El treball s’ha realitzat a través de la tècnica de la fotoveu que, a través de  la fotografia, convida a les persones participants a reflexionar sobre una problemàtica quotidiana del seu barri.

Durant poc més d’un any, un grup veïns i veïnes de  l’Espai Social del Gòtic La Negreta i del Casal de Gent Gran Pati Llimona ha analitzat la massificació turística del barri Gòtic i les seves conseqüències. Ho han fet a partir de la discussió i la selecció de les seves pròpies fotografies, en les quals es poden veure els efectes de la pressió immobiliària sobre l’habitatge, la massificació de l’espai públic o la pèrdua de comerços de proximitat.

Prenent com a referència les seves experiències, les persones participants han anat construint un relat crític, que finalment els ha permès  generar una sèrie de recomanacions d’acció, que traslladaran als representants polítics.

Les conclusions del projecte s’han plasmat en una publicació i en una mostra fotogràfica on s’il·lustren i identifiquen les conseqüències i també es proposen una sèrie de recomanacions per abordar els efectes de la turistificació sobre la salut dels seus veïns i veïnes i  l’impacte sobre la seva qualitat de vida. La mostra del projecte es pot veure ara a diferents espais del barri com el Borsí, l’Espai Social del Gòtic La Negreta, la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin, el Centre d’Atenció Primària Gòtic o el Centre Cívic Pati Llimona. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *