Els valors del món casteller centren la revista del mes d’octubre


L’actor David Bagés, membre dels Castellers de Gràcia, a Barcelona, protagonitza la portada del Valors d’octubre. Foto: Sergio Ruiz.

Coincidint amb el Concurs de Castells de Tarragona i amb el tram central de la segona part de la temporada anual castellera, el monogràfic del número 97 de Valors es dedica als valors del món casteller, a partir d’una reflexió endegada en el sí de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i que s’ha concretat en el document Els valors socials del fet casteller.

El número compta amb les opinions de David Bagés, actor i casteller de la Vila de Gràcia, el qual protagonitza la portada de l’edició, i l’anàlisi de Miquel Botella, vicepresident de la Coordinadora; Efren Garcia, periodista expert en castells; Jordi Llavina, escriptor i crític literari; Jordi Rovira,  periodista i membre dels Capgrossos de Mataró; Josep Bargalló, exconseller i responsable de la Biennal  de Castells, l’eurodiputat, Raül Romeva i el periodista Xavier Capdevila.

Cal dir que, a banda del monogràfic de la revista, també una edició de l’espai Valors a l’alça, que la Xarxa emet cada dissabte d’11 a 12 de la nit i és una producció de Valors, també ha dedicat un episodi a aquesta mateixa temàtica. En el programa, emès el primer dissabte d’octubre, hi van participar els propis Miquel Botella i Xavier Capdevila, així com Lluís Mestres, membre dels Capgrossos de Mataró, i Jordi Agut, membre dels Castellers de Sants.

A banda del monogràfic, el número es completa amb una entrevista a Antoni Puigverd, escriptor i analista polític, sobre el procés endegat després de la manifestació de l’Onze de Setembre. Els articles dels columnistes Francesc Amat, Ramon Radó i Joan Safont es remeten també a la denominada Transició Nacional endegada pel president Mas.

Finalment, donada la proximitat amb la convocatòria electoral també als Estats Units, L’article del mes és obra d’Antoni Gutiérrez-Rubí, consultor polític i especialista en la democràcia nord-americana, el qual parla dels valors constituents d’aquesta democràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *