Els processos d’apoderament en marxa centren el monogràfic de Valors de desembre

Abans de tancar l’any, i en relació al 9-N i al Procés Sobiranista, volíem parlar dels processos en marxa, a Catalunya però també a Espanya i a la resta del món, pels quals la societat civil, en una clau avançada i democràtica, està reclamant que se la deixi decidir sobre les qüestions polítiques i econòmiques claus i no que aquestes decisions quedin només relegades només a l’àmbit institucional formal.

En aquest monogràfic, l’entrevistat principal és Ferran Sáez, director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC) i de la revista Idees, editada per aquesta mateixa institució, al qual titulem: “La participació requereix d’un compromís sòlid”. Aquí podeu llegir un extracte de l’entrevista que podeu fer córrer a través de les xarxes socials.

També comptem amb articles d’Albert Sáez, professor de la Ramon Llull i director adjunt de El Periódico; de Sandra Pérez, sociòloga madrilenya; i de Dani Triadó, periodista i excorresponsal a Nova York i actualment a la capital xinesa del diari El Punt Avui.

Fora del monogràfic, podeu llegir una entrevista a Mònica Bernabé, única periodista espanyola que informa permanentment des de la capital d’Afganistan, Kabul. Junt amb el prestigiós fotoperiodista Gervasio Sánchez, aquesta periodista catalana ha inaugurat a principis de novembre la mostra Mujeres Afganistan al Palau Robert de Barcelona, en una iniciativa promoguda per l’Associació de Drets Humans de l’Afganistan. Aquí podeu llegir la transcripció de l’entrevista que li vam fer fa unes setmanes al programa Valors a l’Alça que fem a Mataró Ràdio per a La Xarxa i que publiquem en aquest número.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *