Els metges lluiten contra les ‘fake news’ sobre salut

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), juntament amb els Col·legi de Metges de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida i han signat un conveni amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per intentar lluitar contra les ‘fake news’ relacionades amb la salut i vetllar així per la salut de la ciutadania.

En concret, els col·legis de metges i el CCMC vetllaran pel tractament informatiu sobre temes de medicina i salut, així com també sobre l’enfocament publicitari correcte dels productes sanitaris i dels serveis que ofereixin els professionals de la salut. A més, també es vol combatre la desinformació online d’aspectes relacionats amb la salut.

El Col·legi de Metges de Barcelona ja va participar, l’octubre del 2018, en la presentació pública de l’informe del CAC Anàlisi de la presència de desinformació en línia sobre el càncer, que analitzava la presència de ‘fake news’ en les cerques d’internet sobre malalties oncològiques.

Per altra banda, també es portaran a terme estudis sobre els efectes de la publicitat de jocs d’atzar i d’apostes en línia, així com es faran materials educatius per a la prevenció de les addiccions als jocs i les apostes i als videojocs, i dels trastorns alimentaris, com l’anorèxia i la bulímia nervioses.

En aquest sentit, el gener passat el CAC i els col·legis de metges catalans van presentar de manera conjunta l’informe del CAC Anàlisi de la presència de continguts de promoció del joc i les apostes en línia i el document de posició del CCMC El joc d’aposta en línia: impacte en la salut d’un fenomen emergent.- J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *