Els impactants dibuixos dels infants retinguts a la frontera dels Estats Units

Pediatres americans han fet públics els inquietants dibuixos realitzats per nens i nenes immigrants que van ser separats dels seus pares en creuar la duana amb els Estats Units, per alertar dels abusos i la situació que pateixen els menors. En aquests dibuixos es pot veure gent darrere les reixes i tancada en gàbies.

Els dibuixos que s’han fet públics han estat realitzats per tres nens de 10 i 11 anys que van ser traslladats al Catholic Charities Humanitarian Respite Center de McAllen, Texas, després de ser alliberats per l’Oficina de Duanes i Protecció de Fronteres dels Estats Units, que els havia custodiat després de ser separats de les seves famílies.

Els metges de l’Acadèmia Americana de Pediatria han alertat de la situació que els infants en aquesta situació. “El fet que els dibuixos siguin tan realistes i horribles ens dóna una visió del que han experimentat aquests nens. Els dibuixos ens diuen que els nens se senten com si estiguessin a la presó”, ha explicat la doctora Colleen Kraft, en declaracions a la CNN.

Els pediatres de l’AAP han intentat assessorar el govern sobre com protegir i cuidar els nens sota la seva custòdia, però les reunions que han mantingut fins ara han acabat sense resultats concrets. Aquests professionals alerten de la manca de seguretat dels centres on els menors són custodiats, on no hi ha cap metge pediatra que els pugui atendre. La presència mèdica hagués pogut evitar la mort de Felipe Gómez Alonzo, de 8 anys, que va morir d’una grip, i de Jakelin Caal Maquin, de 7 anys, que va morir de sèpsia. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *