Els ‘Deu Minuts de Silenci per escoltar el Nadal’ de Mataró es mantenen

Els ‘Deu Minuts de Silenci per Escoltar el Nadal’, una activitat que busca reflexionar sobre el veritable sentit de les festes nadalenques i potenciar el valor del silenci, es manté al calendari d’activitats d’aquestes festes amb la convocatòria habitual del dijous 24 de desembre, a les 7 de la tarda, a la plaça Santa Anna de Mataró. Els seus organitzadors -la revista Valors, amb seu a la ciutat, i les entitats Justícia i Pau del Maresme, Grup Tercer Món-Mataró i Acció Catòlica Obrera (ACO)- han cregut que, precisament degut a la senzillesa de l’acte, aquest es podia dur a terme sense grans dificultats malgrat la situació actual.

“Quan enguany ens vam plantejar si era possible dur a terme aquesta activitat vam adonar-nos que la simplicitat de l’acte jugava a favor nostre. Òbviament, però, hi haurà novetats respecte els altres anys: no repartirem les tradicionals espelmes ni el manifest en paper, tothom haurà d’anar amb la mascareta posada i mantindrem la distància de seguretat, de manera que ocuparem més espai. Més enllà d’aquests canvis, no hi ha cap impediment per no fer-lo, encara que sigui un acte que cada any concentra un centenar de persones”, expliquen Maria Coll i Joan Salicrú, de la revista Valors, respecte la 21ena edició dels ‘Deu Minuts de Silenci per escoltar el Nadal’.

En aquesta ocasió l’autor del manifest -que cada any es demana a una personalitat diferent que hagi profunditzat en temàtiques d’interioritat i reflexió- serà el jesuïta Xavier Melloni, un dels màxims especialistes en aquesta qüestió a Catalunya, antropòleg, teòleg, eremita a la Cova de Sant Ignasi de Manresa i autor del llibre El poder del silencio (2015). Una reflexió que els promotors de l’acte creuen especialment interessant aquest Nadal que es preveu més solitari i menys sorollós que molts altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *