Els consumidors premien les marques amb valors

El 80% dels consumidors a Espanya compren tenint en compte els valors de la marca, més enllà de la qualitat o el preu del producte o servei. Aquesta és una de les conclusions del II Estudi de Marques amb Valors: El poder del Consumidor- Ciutadà’ elaborat per l’agència de màrqueting 21grams, amb la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre Corporate Excellence i la companyia Nielsen.

L’estudi remarca la idea de l’empoderament de la ciutadania en la seva condició de consumidors, que fa que el consumidor reclami a les empreses una manera diferent de fer les coses a les empreses, que vagin més enllà d’oferir un producte diferenciat i prou.

Segons l’estudi, el 95% dels ciutadans entrevistats associa termes positius a les seves marques quotidianes, i assenyalen valors com la confiança (un 63% dels consumidors associen la seva marca a aquest valor) però també l’atracció (14%). A més, els experts assenyalen que els consumidors cada vegada més es mouen en funció de valors com l’ètica, el compromís, factors que les empreses i marques han d’incorporar els intangibles a la seva gestió.

Una altra de les dades de l’estudi assenyala que un 57% dels consumidors enquestats és conscient que quan compra productes “barats” pot estar afavorint empreses que van en contra dels drets dels seus treballadors. Un 58% estaria disposat a pagar més per una marca amb comportament ètic, i el 60% de consumidors ja premien o afavoreixen marques que respectin el medi ambient, es preocupin d’aspectes socials o cuidi als seus treballadors. Per últim, un 48% dels enquestats faria boicot a les companyies que no compleixen les seves obligacions fiscals. – J.V.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *