Els conflictes internacionals i les Institucions, eixos del ‘Valors’ d’octubre

Valors no és una revista d’anàlisi polític internacional però pensem que tampoc no podem girar davant els conflictes que assolen al món. Al contrari. I, evidentment, tampoc pretenem explicar a ningú els intríngulis dels conflictes que es viuen a Síria i a Egipte. Però sí que som conscients d’una realitat i és que, davant aquesta mena de situacions conflictives, tendim a fer-nos un mapa mental maniqueu en què ràpidament uns passen a ocupar el paper dels bons i altres el paper dels dolents. Per mandra d’informar-nos, de situar-nos, de buscar els perquès d’aquestes situacions. En aquest número reproduïm l’entrevista que fa unes setmanes fèiem a Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau, en el nostre espai radiofònic Valors a l’Alça, que produïm des de Mataró Ràdio per a La Xarxa.

El tema del nostre dossier central és, en aquesta ocasió, les institucions, o per filar una mica més prim, les institucions públiques i representatives. En un moment d’un gran desprestigi de la majoria d’aquestes institucions, reivindiquem la necessitat d’aquestes institucions com a promotores de valors i vertebradores de la societat. Sortosament, comptem amb un elenc de primer nivell per reflexionar sobre la qüestió, començant per la persona que protagonitza la portada, Daniel Innerarity, director de l’Institut de Governança Democràtica del País Basc i que el 2004 Le Nouvel Observateur va declarar com un dels 25 pensadors més importants del món, a qui entrevistem. També comptem amb Margarita Mauri, doctora en Filosofia de la Universitat de Barcelona; Núria Gispert, Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya 2013; Dolors Feliu, director general dels Serveis Consultius de la Generalitat; i Joaquim Brugué, professor de Ciència Política de la UAB.

Més enllà de la revista, de cara al número del mes de novembre que versarà sobre els valors del món rural, hem iniciat una campanya a la xarxa social Twitter on cada dia, durant tot el mes, destaquem un valor associat a aquest àmbit, en una iniciativa conjunta amb el Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí. Sí, creiem que amb 140 caràcters –o potser caldria dir amb una suma de missatges de 140 caràcters- també és possible comunicar i fer-ho de manera seriosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *