Els Baldiri busquen escoles, mestres i alumnat transformadors i creatius

La Fundació Carulla ha obert una nova convocatòria dels Premis Baldiri Reixac (Els Baldiri), un guardó destinat a les escoles amb voluntat transformadora, mestres compromesos i innovadors, alumnes curiosos i creatius. Amb aquests premis, la Fundació vol reforçar la seva aposta per l’educació, incidint especialment en la capacitat creativa de la comunitat educativa catalana.

Des de fa 40 anys, els Premis Baldiri Reixac han impulsat i reconegut projectes educatius d’escoles, alumnes,  mestres i professors que aposten per la innovació en educació, fent-ne del seu eix la cultura, la llengua i les tradicions.

Els Baldiri estan destinats a professorat i mestres d’escoles, zones escolars rurals (ZER), instituts, llars d’infants, centres de formació d’adults, centres universitaris de formació del professorat, escoles de música i escoles d’educació especial d’arreu dels territoris de parla catalana, així com alumnes de Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Superior i altres agents educatius.

Els premis es divideixen en tres categories. Per una banda, els Premis Escola Baldiri, que es dirigeixen a centres amb projectes d’innovació pedagògica i pràctiques educatives de referència que s’estiguin duent a terme i que donin respostes efectives a través de metodologies innovadores i cooperació entre la comunitat educativa. En aquesta categoria es donaran 10 premis de 3.000 euros a projectes educatius que situïn la cultura, la llengua i la creativitat com a eixos vertebradors i la participació gratuïta en el seminari en metodologies pedagògiques a través de les arts que tindrà lloc el mes de juliol de 2019.

Per altra banda es donaran els Premis Baldiri Estímul, que estan dirigits a mestres, professors i emprenedors culturals amb l’objectiu de fer possibles nous projectes que fomentin la innovació pedagògica a l’hora de resoldre els reptes que planteja la realitat de l’aula i n’impulsen la transformació educativa. En aquest cas es donaran 6 premis de 4.000 euros a projectes que tinguin com a eixos la cultura i la llengua catalana i, situant l’alumne al centre, donin resposta a una necessitat detectada a l’aula, així com una mentoria i acompanyament per part de la Fundació Carulla i la Universitat Oberta de Catalunya d’un dels projectes guardonats.

Per últim es donaran els Premis Baldiri alumnes a estudiants compromesos, encuriosits i creatius, per impulsar la seva formació i creativitat. Enguany aquesta categoria es divideix en dues, una amb 25 premis de 500 euros a experiències de grup innovadora i única que hagi donat un resposta a un repte educatiu i una altra amb 5 premis de fins a 1.000 euros en la matrícula universitària o qualsevol altra opció formativa als millors treballs d’investigació de Batxillerat i CFGS.

La imatge de campanya

La imatge de la campanya dels Premis Baldiri Reixac 2018 ha estat dissenyada per La Casa de la Carlota, un estudi de disseny on treballen professionals i creatius amb síndrome de Down i autisme. Del treball de cocreació de persones amb capacitats diferents ha nascut una figura que representa la cultura i l’educació en clau de les competències del segle XXI.

Per a més informació podeu visitar el web dels premis. El hashtag de la campanya serà #ElsBaldiri2019 – Judith Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *