Elisabeth Lheure: “Els ressentiments i la manipulació política són els principals entrebancs a la interreligiositat”

Després de l’atemptat islamista contra una sinagoga de Copenhague el passat mes de febrer, a Valors a l’alça aquesta setmana hem reflexionat sobre la interreligiositat amb Elisabeth Lheure, cap de relacions internacionals de  l’Associació UNESCO pel Diàleg Interreligiós (AUDIR).

L’experta ha destacat “el treball respecte l’entesa entre religions” que des de fa temps té lloc a Catalunya i com aquest ha esdevingut un model a nivell europeu, però també ha reconegut que en aquest àmbit “mai en trobem en un risc zero”. I ha assegurat que avui “els dos principals entrebancs per a la interreligiositat són els ressentiments històrics i la manipulació política”.

Per combatre això, Lheure no recomana més coneixement teòric de les religions, encara que recorda que “les persones sense educació religiosa són de més fàcil manipulació”, “sinó més contacte de tu a tu per trencar estereotips i estigmatismes de religions bones i religions dolentes”. “Primer cal diàleg de vivència, després diàleg de col·laboració i finalment diàleg teològic i espiritual”, recomana l’experta en interreligiositat d’AUDIR.

Finalment, com a punts de contacte entre totes les religions Lheure destaca l’altruisme i assegura que el valor bàsic en el treball a favor de la interreligiositat és el respecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *