El Vaticà promou una incubadora d’empreses ètiques

El Vaticà ha impulsat la creació d’una incubadora d’start-ups ètiques, noves empreses que beneficiïn el medi ambient promovent nous models industrials. Aquesta incubadora porta el noum de Laudato Si’Challenge (LSC) i s’ha inspirat en una encíclica del Papa Francesc que, al seu torn, evoca un cant de Sant Francesc de principis del segle XIII.

Laudato Si’Challenge impulsarà projectes empresarials que promoguin nous models que redueixin emissions de gasos i ajudin a comunitats desfavorides, ja que un dels objectius és la justícia social i la lluita contra el canvi climàtic.

Entre els primers projectes que ja formen part de la incubadora hi ha el de Rice Products, una empresa que produeix farina a partir de restes, i que ja s’està fent servir en algunes pastisseries, en un exemple d’economia circular.

La incubadora ha estat impulsada pel cardenal Peter Turkson i un grup empresarial liderat pel nord-americà Eric Harr. El projecte està finançat per inversors i fons de capital risc internacionals.

Les empreses seleccionades han rebut un finançament inicial de 100.000 dòlars i el suport d’un mentor. – J. VIVES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *