El valors d’abril pretén reflexionar sobre “el bon tracte”

valors136DEFINITIUportadawebLes darreres setmanes, les portades dels diaris van plenes de “maltractaments”. La revista Valors d’aquest mes d’abril prova de donar la volta a la qüestió i dedica el seu monogràfic a parlar del bon tracte, de les maneres que hauríem de cultivar no ja per evitar el maltractament sinó per promoure el bon tracte. Ho fa de la mà del metge Xavier Gómez-Batiste, expert mundial en cures pal·liatives, que ha estat assessor de l’Organització Mundial de la Salut i que reflexiona sobre l’evolució del seu ofici: “Abans ens faltava tècnica, avui ens manca empatia”. En el número també hi participen Josep Filbà, Regina Martínez i Maria-Eulàlia Palau, els quals reflexionen sobre el bon tracte en el marc comercial, en relació a la gent gran i a la infància.

Fora del monogràfic, recuperem una entrevista emesa al nostre programa de ràdio Valors a l’Alça amb la periodista de TV3 Anna Teixidor, autora de Combatents en nom d’Al·là. “Els joves que se’n van a Síria i l’Iraq no s’han sentit mai part de res”, explica per refermar la idea que més que el nivell d’estudis o fins i tot una qüestió socioeconòmica és el desarrelament el que estaria ocasionant aquesta onada de joves que o se’n van a lluitar al Pròxim Orient o atempten a casa nostra.

A la secció Històries amb valor, Maria Coll explica en què consisteix el Dia del Perdó: des de 1998, cada 26 de maig, Austràlia recorda les anomenades ‘Generacions robades’; els milers de nens i nenes aborígens que de 1910 a 1970 van ser separats de les seves famílies amb la voluntat que fossin occidentalitzats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *