El testimoni del metge dels refugiats puja a l’escenari

El metge Pietro Bartolo, fill d’una humil família de pescadors de la petita illa italiana de Lampedusa, fa prop de 30 anys que viu el drama dels centenars de milers de refugiats que arriben a les seves platges. Aquest metge rep i atén aquestes persones que arriben a Europa després d’un llarg periple per terra i mar, buscant una nova esperança a la vella Europa.

Ara, la seva història ha arribat als escenaris teatrals gràcies al director Miquel Gorriz i l’actor Xicu Masó, que porten “El metge de Lampedusa” al Teatre Lliure després del seu pas pel festival Temporada Alta. El muntatge, estrenat el passat dia 20, es podrà veure l’Espai Lliure de Montjuïc fins al 12 de novembre.

“El metge de Lampedusa” és un monòleg que segueix el fil de la vida de Pietro Bartolo, el metge que -des de fa més de trenta anys- atén els migrants que arriben per mar a l’illa italiana. Un relat emotiu sobre vides en trànsit, amb noms i cognoms, i sobre la responsabilitat col·lectiva envers els humans que emprenen el camí incert de la migració cap a Europa.

El text es basa en la novel·la Llàgrimes de sal, escrita per la periodista Lidia Tilotta, i que converteix Bartolo en la veu dels refugiats perquè és qui els escolta quan arriben a l’illa. El text trasllada el públic fins a l’ambulatori de Lampedusa per escoltar les històries íntimes dels refugiats. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *