El Teatre Akadèmia recorda les dones oblidades

El Teatre Akadèmia presenta una obra de teatre que ret homenatge a les dones oblidades de la història. Escrita i dirigida per l’actriu Lara Díez, “Les oblidades” dóna veu a les dones anònimes, aquelles de les que no s’escriuen llibres, ni es fan pintures, ni s’erigeixen com a símbol d’una determinada feminitat. Són dones que han estat allà però que no les recordem perquè mai hem escoltat la seva veu, i ningú les va entrevistar.

El muntatge treu a la llum, segons es pot llegir a la presentació de l’obra, a “generacions i generacions de maltractament i submissió en totes les cultures i en tots els estaments socials per la tirania heteropatriarcal. Mirem on mirem, dones i dones i dones esclaves dels homes”.

“Les oblidades” és una text valent i reivindicatiu que es va endur el premi Teatre Akadèmia. L’obra està protagonitzada per Bàrbara Roig i Míriam Monlleò. En una mínima escenografia, les dues actrius es van posant en la pell de diferents dones anònimes que han passat inadvertides per la història. L’obra es pot veure fins el 16 de juny. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *