El silenci i el respecte regna al poble valencià d’Ador

Al poble valencià d’Ador han convertit el silenci en un fet quotidià. En aquesta localitat la gent treballa al camp i, ara, a l’estiu, s’han de llevar més d’hora que a l’hivern per evitar les hores de calor del migdia i, per això, després de dinar cauen rendits en una llarga migdiada. De fet, només així el dia és realment productiu.

Davant aquesta realitat, l’alcalde d’aquesta petita localitat de 1.400 habitants, ha enviat un ban en què reclama silenci als veïns durant l’estona de la migdiada, concretament entre les dues i les cinc de la tarda, i fa recomanacions com mantenir els nens a casa durant aquest període de descans per evitar que el seu xivarri pels carrers del poble molesti la resta de ciutadans.

Així, doncs, cada dia, després de dinar, i just després que el ban sigui llegit per una agent de la policia, Ador es converteix en un poble fantasma on regna el silenci i el respecte pel descans comunitari. L’alcalde ha insistit que “no es tracta d’un decret ni una obligació, simplement una recomanació”. De fet no cal que convertir-la en llei perquè la proposta ha estat molt ben acollida pels ciutadans que poden dormir amb les finestres obertes perquè no se sent absolutament res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *