El projecte #superheroinesBcn insta tothom a lluitar contra els petits reptes quotidians

Amb l’objectiu de visibilitzar la tasca que fan diàriament nombroses persones i entitats per la inclusió i acompanyament de diversos col·lectius desfavorits, cinc ONGs (l’Associació “in via”, l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà –acidH–, AFEV Catalunya, Àmbit Prevenció i Iniciatives Solidàries) han decidit unir les seves forces en la campanya de sensibilització #superheroinesBcn. La iniciativa s’estructura com un joc participatiu per a tots els públics que culminarà demà en una festa final al Parc de l’Espanya Industrial de Barcelona.

Superheroi(ne)s BCN se celebra enguany per tercer any consecutiu, però per primer cop, les 5 entitats han decidit anar més enllà d’una festa lúdica al carrer i han plantejat la campanya com un joc transmèdia que ja fa gairebé un mes que dura.

Concretament es tracta d’una aventura plena de misteris que es mou en diversos formats (enigmes que es llancen per xarxes socials i web, proves físiques i presencials, tests online) i que, amb l’excusa argumental de superar diverses proves per salvar la Terra d’una amenaça interestel·lar, un forat negre que s’acosta imparable, vol fer participar la ciutadania. La idea de fons és que tots i totes som superherois i superheroïnes quotidians que, junts, tenim força per fer front als nostres reptes i problemes diaris.

Valors com esforç, passió, apoderament, esperança, responsabilitat, empatia… que inspiren la tasca de les 5 entitats, es posaran en joc en la festa de demà que tancarà l’aventura i que servirà per vèncer l’amenaça. A la mateixa festa hi haurà reptes de diferents tipus: des de laberints plens de pistes fins a curses col·laboratives de sacs. Cada prova es planteja com un entrenament en tots aquests valors humans que ajudaran en la resolució final de l’aventura.

Els coneguts actors Toni Albà i Pep Planas s’encarregaran de la presentació i dinamització de l’acte, mentre que el grup musical The Always Drinking Marching Band amenitzarà la cloenda. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *