“El pirata Octavi”, un llibre solidari

PIRATA-OCTAVI_1

L’Octavi és un nen de nou anys amb el peu esquerre amputat perquè va néixer amb una malformació. Durant molt de temps, l’Octavi va viure un rosari per trobar una pròtesi que li anés bé per poder caminar adequadament. L’objectiu dels seus pares era molt senzill, que pogués fer una vida normal.

Finalment, la família va conèixer una protesista molt innovadora que estava a Anglaterra. Aquest Nadal han estat allà, hi ha funcionat. El problema és que aquesta pròtesi, a mida que l’Octavi creix s’ha d’anar canviant, aproximadament cada sis mesos.

Així, entre viatges i despeses, la família calcula que les diferents pròtesis que l’Octavi necessitarà al llarg de la seva vida els costaran uns 300.000 euros. Uns diners que la seguretat social no cobreix i que ells no tenen.

Per explicar la seva història i recollir fons, la mare de l’Octavi, l’Anna Bonet, ha escrit un conte infantil titulat ‘El Pirata Octavi‘. “Està pensat per una franja d’edat d’entre 8 i 12 anys i és un llibre que treballa l’educació emocional”,  especifica. Una història que està sent tot un èxit.

“Hem passat vuit anys molt sols, perquè tampoc ho vam explicar a tothom, de fet, és la nostra lluita, però a partir de l’aparició del llibre, ens ha sobtat la generositat de la gent”, diu la mare de l’Octavi i autora del llibre, que es pot adquirir a diverses llibreries. – SANDRA BALAGUÉ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *