El Passeig de Gràcia es converteix en l’eix de la “ruta dels horrors del comerç”

passeig graciaPer denunciar la vulneració dels drets humans per part de les grans multinacionals, les entitats que integren la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica han organitzat pel proper dissabte 13 de maig una ruta guiada pel passeig de Gràcia de Barcelona, segons elles, eix comercial que simbolitza “els horrors del comerç internacional”.

Aquest serà l’acte principal del Dia Internacional del Comerç Just i la Banca Ètica que una vegada més intentarà sensibilitzar els ciutadans respecte les injustícies socials i mediambientals que generen les multinacionals i les conseqüències del consum no responsable i farà una crida a “revolucionar les nostres butxaques”.

La ruta, que començarà a Passeig de Gràcia, cantonada amb carrer València, constarà de quatre parades per mostrar les males pràctiques de quatre sectors econòmics clau: l’alimentació, la banca, el tèxtil i l’electrònica. I s’explicarà com les grans multinacionals actuen impunement arreu del món vulnerant els drets humans i que lleis i tractats internacionals com el CETA o el TTIP protegeixen aquestes vulneracions, que afecten majoritàriament els països empobrits.

Les dades també demostren l’impacte d’aquestes multinacionals. Segons dades de l’ONU i de l’OIT, l’actual sistmea genera 830 milions de treballadors pobres, 21 milions de persones sota treball forçat, 1500 milions de treballadors sense condicions dignes i segures i 168 milions d’infants abocats al treball infantil. A més, les dones guanyin un 24% menys que els homes mentre concentren el 70% de la pobresa mundial, la destrucció del medi natural en molts països i guerres pels recursos naturals.

Les ONG, fins i tot, posen noms i cognoms, a la vulneració dels drets. Per exemple, a partir d’un informe del centre d’investigació independent DanWatch del 2016, Nestlé es va veure obligada a acceptar públicament que no pot descartar situacions similars a l’esclavitud en la seva cadena de subministrament al Brasil. Inspeccions de la Campanya Roba Neta han revelat que H&M continua violant les condicions de seguretat bàsiques en les seves fàbriques a Bangladesh. I un informe d’Amnistia Internacional relaciona directament Apple amb l’ús del treball infantil en el seu procés de fabricació.

La Campanya Som Comerç Just i Banca Ètica està impulsada per les ONG SETEM Catalunya, Alternativa 3, Oxfam Intermón, FIARE, FETS i la XES. A part de Barcelona, els propers cap de setmana, a una trentena de municipis de Catalunya també es durant a terme activitats relacionades amb el comerç just i la banca ètica. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *