El Museu Virtual de la Moda de Catalunya guanya el II Premi Lluís Carulla

premi-carulla-_dsc5433

El projecte del Museu Virtual de la Moda de Catalunya va guanyar ahir al vespre el II Premi Lluís Carulla d’estímul a un projecte cultural que atorga cada any aquesta entitat. “Aquest premi permet iniciar un projecte que retorna la veu a objectes llargament silenciats i que treu la pols a les històries més petites”, va assegurar Laura Casal-Valls, en el moment de recollir el guardó.

El Museu Virtual de la Moda de Catalunya, que ara comptarà amb el suport tècnic de la Fundació Carulla i una inversió de 100.000 euros, és un projecte que pretén recollir en un web les peces de vestir històriques dels museu catalans, ja que només un 6 per cent de les 6.000 peces catalogades estan actualment a l’abast del públic.

Amb aquesta iniciativa, Casal-Valls pretén crear història i un relat que expliqui no només la història del vestit a Catalunya, sinó també el perfil industrial, comercial i fins i tot la idea de disseny a Catalunya. “I volem fer-ho amb un nou concepte de museu, a través d’una plataforma on-line interactiva però també, i sobretot, a través d’un treball de recerca de qualitat i rigorós”, ha destacat la guanyadora.

En el marc de l’acte de lliurament del II Premi Lluís Carulla, celebrat ahir a la Fundació Tàpies amb la presència de 200 persones del món cultural, empresarial i de la innovació de Catalunya, el president de la Fundació Carulla, Joaquim Coello, va reiterar el compromís de la Fundació amb la societat catalana: “vetllar per la llengua, els valors i la cultura catalana fomentant el sentiment de pertinença i adequant-lo permanentment a l’evolució de la societat catalana, justifica l’existència de la Fundació Carulla en el món globalitzat d’avui”.

Els finalistes

Juntament amb el Museu Virtual de la Moda de Catalunya, els projectes Surtdecasa.cat, un mitjà de comunicació digital especialitzat en cultura i oci de proximitat, i Proscenium, gravacions amb lectura dramatitzada de textos teatrals catalans complementades amb dossiers pedagògics interactius, han estat els finalistes. En total, el Premi ha rebut 73 candidatures analitzades per un jurat integrat per Guillem Usandizaga, Emilio Álvarez, Mireia Tomàs, Jordi Carulla-Ruiz i Vicenç Villatoro. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *