El món del llibre s’uneix per recaptar fons contra el càncer

Una vintena de professionals del món del llibre s’han unit per portar a terme la campanya “Girem Full! Llibres contra el càncer”, una iniciativa que té com a objectiu recaptar fons contra aquesta malaltia. Concretament, s’han compromès a buscar finançament pels primers assajos clínics d’immunoteràpia per al tractament del càncer a Catalunya que es faran a l’Hospital Clínic de Barcelona.

Segons ha explicat el doctor Josep Maria Campistol, director general de l’Hospital Clínic, en aquest moment la immunoteràpia està revolucionant el tractament del càncer. Aquesta teràpia es basa en l’estimulació de les defenses naturals del cos per tal de combatre la malaltia i la seva funció principal és dirigir el sistema immune de la persona contra les pròpies cèl·lules malignes.

Els promotors inicials d’aquesta campanya solidària van ser Eric del Arco, de la llibreria Documenta, i Olga Federico, de la llibreria La Impossible, dues persones que van manifestar la voluntat de tornar a la Sanitat Pública allò que ells havien rebut, i seguidament molts companys del sector s’hi van afegir convertint aquesta campanya en la primera que agrupa tot el món del llibre (editors, distribuïdors, llibreters, autors, etc).

Per recaptar fons es posarà a la venda a totes les llibreries adherides a “Girem full!” diversos materials solidaris de la campanya (bosses, punts de llibre i cartells), també es podran fer donacions a través del web www.giremfull.cat que aniran directament a l’Hospital Clínic i, finalment, el 23 de març, s’organitzarà una gran Jornada Girem Full! Llibres contra el càncer de forma simultània a diverses llibreries de Catalunya, amb activitats de tot tipus.- REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *