El mínim de C02 possible

T’has preguntat mai quantes emissions de CO2 produeixen les teves activitats? Saps, per exemple, que reutilitzant un frigorífic estàs evitant l’emissió de tant CO2 com l’equivalent a eliminar 46 cotxes de circulació durant un dia? L’Asociación Española de Recuperadores de Economia Social y Solidaria (AERESS) posa al teu abast una calculadora per estimar les emissions de CO2 que pots evitar reutilitzant roba, mobles, electrodomèstics i altres objectes. Amb aquesta proposta busca sensibilitzar sobre els beneficis de la reutilització en la lluita contra el canvi climàtic.

Una altra eina per ajudar-te a fer aquests càlculs i convidar-te a reutilitzar i sumar-te al consum de proximitat és la campanya Alimentos Kilométricos, que l’associació Amigos de la Tierra promou i a través de la qual pots calcular les emissions de CO2 que genera la teva compra setmanal o anual al supermercat. Saps que la carn, per exemple, té un gran impacte ambiental “ocult” degut a la producció i transport dels pinsos amb què s’alimenta el bestiar?

Juntament amb el resultat, t’expliquen que pots evitar aquestes emissions comprant productes locals i de temporada en mercats o formant part d’un grup de consum, i així fomentar una agricultura de petita escala i sostenible. Així, et recorden que el que menges juga un paper decisiu en el canvi climàtic, no només pel seu transport, sinó que també per la producció intensiva, la desforestació, l’empaquetatge o el malbaratament, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *