Sostenibilitat

El mínim de C02 possible

T’has preguntat mai quantes emissions de CO2 produeixen les teves activitats? Saps, per exemple, que reutilitzant un frigorífic estàs evitant l’emissió de tant CO2 com l’equivalent a eliminar 46 cotxes de circulació durant un dia? L’Asociación Española de Recuperadores de Economia Social y Solidaria (AERESS) posa al teu abast una calculadora per estimar les emissions de CO2 que pots evitar reutilitzant roba, mobles, electrodomèstics i altres objectes. Amb aquesta proposta busca sensibilitzar sobre els beneficis de la reutilització en la lluita contra el canvi climàtic.

Una altra eina per ajudar-te a fer aquests càlculs i convidar-te a reutilitzar i sumar-te al consum de proximitat és la campanya Alimentos Kilométricos, que l’associació Amigos de la Tierra promou i a través de la qual pots calcular les emissions de CO2 que genera la teva compra setmanal o anual al supermercat. Saps que la carn, per exemple, té un gran impacte ambiental “ocult” degut a la producció i transport dels pinsos amb què s’alimenta el bestiar?

Juntament amb el resultat, t’expliquen que pots evitar aquestes emissions comprant productes locals i de temporada en mercats o formant part d’un grup de consum, i així fomentar una agricultura de petita escala i sostenible. Així, et recorden que el que menges juga un paper decisiu en el canvi climàtic, no només pel seu transport, sinó que també per la producció intensiva, la desforestació, l’empaquetatge o el malbaratament, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *