El Lliure fa una reflexió sobre el poder sanador de la música

El pianista James Rhodes va explicar a la seva novel·la autobiogràfica Instrumental (editada per Blackie Books) el cas dels abusos que va patir de petit i com la música el va ajudar a sortir del pou de drogues i intents de suïcidi en el que va caure. Ara, Instrumental ha arribat al Teatre Lliure de la mà del director Iván Morales, que dirigeix ​​a Quim Àvila en el paper de Rhodes

En el teatre, Instrumental s’ha convertit en un impressionant monòleg que denuncia la pederàstia i, al mateix temps, presenta la música com la seva defensora i salvadora. En aquest sentit, l’obra és també un al·legat de la capacitat transformadora de l’art, i en especial, de la música clàssica.

Per portar a terme aquesta obra, Morales i Àvila han comptat amb l’assessorament de la Fundació Vicki Bernadet, contra l’abús sexual infantil.

Com és lògic, la música té un paper fonamental en la història. De fet, en el muntatge s’hi pot veure un tocadiscs on sonen peces de Bach, Mozart i altres temes originals. Instrumental es podrà veure fins al 30 de juny a l’Espai Lliure.

Per altra banda, Instrumental podria veure’s aviat convertit també en una pel·lícula, doncs ja s’ha anunciat que la novel·la s’adaptarà al cinema. El film estarà protagonitzat per l’actor Andreu Garfield. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *