El festival Inclús arrenca amb la preestrena de Wonder

La preestrena de Wonder, l’esperada adaptació del bestseller “Wonder, la lección de august”, inaugurarà aquest dimarts, 28 de novembre, la cinquena edició d’Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona. El film, dirigit per Stephen Chbosky i protagonitzada per Jacob Tremblay, Julia Roberts i Owen Wilson, pretén sensibilitzar la població amb la història d’Auggie Pullman, un nen que neix amb la síndrome Treacher Collins que li provoca una malformació facial. Auggie haurà d’afrontar el repte d’anar a l’escola per primera vegada i demostrar que és un nen amb moltes capacitats sense que el seu físic sigui una barrera.

La gala inaugural comptarà també amb el testimoni de Zaira, una nena de 15 anys que pateix la síndrome i que actualment dóna nom a l’Asociación Nacional de Síndrome de Treacher Collins que presideix la seva mare.

La projecció del film donarà inicia un festival que se celebrarà fins el 3 de desembre al CaixaForum de Barcelona. Durant tota la setmana tindran lloc projeccions i tallers que tenen com a objectiu donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat.

Una vintena de pel·lícules

Dins la Selecció Oficial de documentals i ficció es podran veure una vintena de films de països com Canadà, Holanda, Itàlia, Suècia, els EUA o Espanya, entre d’altres. Els guanyadors de les diferents categories  es coneixeran a la gala de cloenda que se celebrarà el dia 3 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Segons expliquen els organitzadors del festival, Inclús “segueix en la línia d’abordar de front, de forma respectuosa i sense tabús, temes que, tot i ser una realitat del dia a dia, roman en els marges de l’art i la societat”. Al costat de les peces audiovisuals es faran altres activitats com tallers infantils, workshops professionals, conferències i experiències sensorials. El festival també inclou activitats per a infants i joves, la col·laboració del Festival MetropoL’His, i el CLAM amb projeccions audiodescrites o subtitulades en la secció Sentim el cinema. La mostra d’innovació tecnològica I+D+d, o el curs de llengua de signes són altres de les activitats ofertes.

Un festival totalment adaptat

Una de les iniciatives de més valor del festival és que totes les activitats estan adaptades. Així, les pel·lícules han estat subtitulades per a persones amb problemes d’audició, audiodescrites per discapacitat visual i compta amb la presència d’intèrprets de llengua de signes. Es tracta d’un pas més cap a endavant d’un certamen que el passat 2016 va comptar amb 1.500 espectadors, impulsat per Associació Inclús i Aula d’Estudis Socials, i que organitza la productora Fish Muvi, amb l’ajuda de les administracions públiques i la Fundació Grupo Sifu i la Fundació SGAE entre d’altres. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *