El documental “The Fighter” mostra la cara oculta dels Jocs Olímpics de Río

La Naomy té 12 anys i viu a Vila Autodromo de Río de Janeiro. Malgrat la seva curta edat ja ha estat víctima de diferents intents de desallotjament. Han estat les institucions organitzadores dels Jocs del Olímpics les responsables d’aquestes amenaces reiterades. La construcció de gran infraestructures era més important que el benestar de la població autòctona.

El desallotjament forçat de la seva comunitat no ha estat una excepció, per això l’ONG Terres des Hommes International Federation (TDHIF) l’ha convertit en la protagonista del documental The Fighter (La lluitadora), dedicat als menors afectats per l’organització dels jocs. Un film dirigit per Dara Kell i Christopher Nizza i produït per Neil Brandt.

A través de la mirada de Naomy s’explica com tot el món que ella estima i coneix és destrossat per deixar espai a la construcció del Parc Olímpic 2016. I, fins i tot, la violència exercida per la policia contra els manifestants que s’han unit per impedir els desallotjaments i el treball de les excavadores.

Segons fonts de l’organització dels Jocs s’han pressupostat 18.000 milions de dòlars per construir hotels i cases per allotjar les persones que han perdut el seu habitatge, però aquests estan lluny de la comunitat que els nens coneixen, lluny de les escoles i els hospitals, amb poc espai per a tota la família i sense garantir unes condicions mínimes de dignitat i respecte als seus drets. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *