El Convent de Santa Clara de Manresa es convertirà en un casal per a infants

Una part del Convent de les monges dominiques de Santa Clara de Manresa, que data del segle XIII, es convertirà a partir de gener en un casal d’atenció integral per a nens i nenes en situació de vulnerabilitat i les seves famílies.

Aquest casal acollirà uns 250 infants d’un centenar de famílies i per a les obres de construcció compte amb un pressupost d’un milió d’euros atorgats per la Fundació Bancària La Caixa, dins del programa CaixaProinfancia.

En aquest nou espai, que havia estat l’antic noviciat i l’hort de la comunitat, s’hi oferirà atenció psicoterapèutica a nens i nenes, es farà reforç educatiu, educació no reglada i temps lliure i suport familiar.

Concretament, una planta estarà destinada a acollir un espai materno-infantil per a nens de 0 a 3 anys; una segona, acollirà un espai de socialització de treball d’hàbits i habilitats destinat a nens de 4 a 18 anys en diversos horaris, inclosos els caps de setmana; i l’hort s’adequarà per a realitzar-hi jocs infantils i poder practicar-hi diferents esports.

El centre, per iniciativa del Papa Francesc, ha estat batejat com a Espai Caixa Francesc d’Assís. Sor Lucia Caram, religiosa d’aquesta comunitat, li va presentar personalment el projecte ara fa un any.

Aquest és el segon convent de la capital del Bages que l’església cedeix per a finalitats socials. L’antic convent de les Saleses, que regenta l’ordre de Sant Joan de Déu al barri de les Escondines, ja disposa d’un equipament de dutxes per a persones sense recursos. En aquest cas el projecte va ser finançat per fons de la família Tous. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *