El Banc de Sang inicia la campanya d’estiu buscant donacions en grup

El Banc de Sang inicia avui la campanya d’estiu amb l’objectiu d’aconseguir donacions en grup, ja que durant aquest període acostumen a baixar un 30% pel canvi d’hàbits de la població, malgrat el hospitals catalans continuen necessitant fins a final d’agost 35.000 donacions per poder atendre tots els malalts i accidentats.

En aquest context, l’entitat enguany anima les donacions col·lectives (familiars, amics, companys de feina…) amb el lema “Amics de sang” #amicspersempre. I, per això, totes les persones que a partir d’avui vagin a donar sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebran una calcomania amb aquest lema dissenyada especialment per la il·lustradora Paula Bonet.

Encara que les donacions baixin, els hospitals mantenen les seves activitats i tractaments. Per això, des del Banc de Sang s’han programat un total de 75 campanyes cada setmana, moltes a punts de la costa (a localitats i a càmpings), però també a concorreguts punts de muntanya (per exemple, al Santuari de Núria) i a destacades festes majors (Granollers o Mataró). També estaran obertes les sales de donacions a 17 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries.

A més, també hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantinguin tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari pels malalts de càncer. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *