El Banc de Sang busca ‘sangfluencers’

El Banc de Sang s’ha fixat el repte de superar les 10.000 donacions durant la Marató que comença aquest divendres i per això busca ‘sangfluencers’, és a dir, donants que animin als demés, a través de les xarxes socials, a donar sang.

Durant la Marató, que s’allargarà una setmana, es faran diferents actes a ciutats i hospitals per tal d’aconseguir augmentar les reserves del Banc de Sang, que després de les festes de Nadal es troben a nivells molt baixos.

I és que segons explica la directora del Banc de Sang i Teixits de Girona, Anna Millán, aquesta marató es fa després de les festes perquè “precisament per Nadal és quan les reserves estan al nivell més baix de l’any”.

Per al nou any, el Banc de Sang es marca el repte d’aconseguir 10.000 donacions, que permetrien tenir sang per uns deu dies, mentre que ara estan per sobre dels set. Les reserves del grup sanguini O- són de només quatre dies.

L’any passat la Marató es va quedar a la ratlla de les 9.000 donacions, però el 2017 en van aconseguir 17.000. Això fa que sigui molt difícil poder preveure quin serà el volum de donacions de sang, però confien que aquest any arribin a les 10.000.

Una de les maneres per aconseguir aquesta fita és aprofitant els donants i les seves xarxes socials. Per això demanen a la ciutadania que tots aquells que donin sang es converteixin en “sangfluencers”. Per això, fent servir l’etiqueta #sangfluencer volen que la ciutadania animi a través de les xarxes socials a les seves amistats perquè participin en la campanya.

També a la pàgina web del Banc de Sang hi ha missatges de Whatsapp que els usuaris poden descarregar-se i enviar-los als seus contactes per tal d’aconseguir més donacions.

L’etiqueta #sangfluencer prové d’una altra campanya a nivell internacional. De fet, Millán ha explicat que hi ha “diferents entitats internacionals” al Regne Unit i Holanda que comparteixen el ‘hashtag’ #bloodfuencer (què és la traducció en anglès).

El Banc de Sang ha organitzat diversos actes al voltant de la marató de donació, entre els quals destaca el concert silenciós que es farà el divendres 11 i el dissabte 12 a la Casa de les Punxes de Barcelona. Hi participaran entre d’altres Alfred Garcia, Delafé, Nil Moliner, Guaje DJ, que tocara mentre la gent dona sang. Al llarg de la setmana es podrà fer donacions als principals hospitals catalans. – Red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *