El Banc de Llet Materna celebra cinc anys de creixement

maiaLa Maia va néixer al juliol de 2011 a Barcelona amb només 29 setmanes de gestió. Només pesava 1.140 grams. La Gemma, la seva mare, encara no podia alletar-la i el neonatòleg va receptar-li llet materna de banc. Sense les donacions de diverses mares la Maia no hauria sobreviscut.

La història de la Maia no és una excepció. A Catalunya cada dia neixen dos nadons prematurs extrems. Són nens que pesen menys d’1,5 quilos i que en la majoria dels casos no poden ser alletats per la seva mare, que encara no té llet.

En aquestes situacions, els hospitals disposen de llet materna provinent del Banc de Llet, que enguany celebra 5 anys d’activitat. I per celebrar-ho han organitzat una Trobada de Germans de Llet, una festa que reuneix famílies de donants i de receptors de llet. L’acte tindrà lloc als Jardins de la Maternitat de Barcelona diumenge 22 de maig d’11 a 14 hores.

Aquest aniversari se celebra coincidint amb el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna, que se celebra a tot el món per posar en valor les donacions de llet i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de donar llet, el millor aliment que pot rebre un nadó durant els 6 primers mesos de vida.

Malgrat el Banc de Llet Materna encara és un dels menys coneguts, des dels seus inicis 2.159 mares han donat llet materna i 1.583 nadons n’han rebut. El Banc de Llet ha experimentat un creixement constant des de la seva creació. En tot aquest temps, s’han distribuït 3.778 litres en 15 hospitals públics i privats. – REDACCIÓ.

maia2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *