Eines per detectar i combatre els discursos d’odi

SOS Racisme ha elaborat un manual per actuar davant de discursos d’odi. El document s’ha elaborat en el marc del projecte “Això és odi“, que duem a terme SOS Racisme Catalunya amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i el finançament de l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu d’aquest manual, segons expliquen des de SOS Racisme, és el  d’incrementar el coneixement de la societat civil sobre els delictes i els discursos d’odi, impulsar l’activisme contra l’odi i la discriminació (especialment en línia) i afavorir l’intercanvi d’idees, experiències i bones pràctiques enfocades a la construcció de narratives alternatives.

El manual, que es pot descarregar al web de Sos Racisme, descriu el que es considera un discurs d’odi, com es genera i difon, posant especial atenció en el paper tant de mitjans de comunicació com de les xarxes socials i internet. Al mateix temps, el document aporta les eines i recursos per poder-los identificar i actuar. És especialment interessant l’apartat on s’ofereixen exemples de campanya per sensibilitzar i actuar davant situacions d’oci com les que es descriuen al manual. – REDACCIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *