“Educadors de pel·lícula”, una proposta d’EduCaixa i Catorze

Educació i cinema són dos mons que sovint es presenten agafats de la mà. Hi ha diversitat de pel·lícules que succeeixen en centres escolars, però també moltes altres ens interroguen sobre l’educació, per exemple, a l’àmbit familiar.

En aquest marc d’unió, EduCaixa i la revista digital Catorze presenten del 17 al 21 de juliol al CaixaForum de Barcelona, “Educadors de pel·lícula”, la segona edició del cicle “Mestres de pel•lícula”, que va ser creat per Carles Capdevila.

En aquesta edició, el cicle estarà conduït pel mestre i escriptor Jaume Cela i presentat per Gemma Ventura; i Maria Jesús Comellas, Jaume Funes, Eva Bach, Alba Castellví i Jordi Bernabeu seran els cinc experts que en formaran part. Amb cadascun d’ells es reflexionarà sobre un tema i una pel·lícula.

 

Dilluns 17 de juliol, La professora d’història amb Maria Jesús Comellas

L’especialista convidada serà Maria Jesús Comellas. Mestra, doctora en psicologia, professora emèrita de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i dinamitzadora del projecte Espais de debat educatiu.

La pel·lícula La professora d’història mostra la importància de confiar en els alumnes i quin és el sentit de l’educació. Delata com per educar cal evitar els prejudicis i potenciar les capacitats de cada alumne.

 

Dimarts 18 de juliol, De tal pare tal fill amb Jaume Funes

L’especialista convidat serà Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista. S’ha especialitzat en el món dels adolescents i dels joves, concretament en les seves dificultats socials i educatives. En l’àmbit escolar, ha treballat en la renovació pedagògica i en les polítiques d’infància i joventut.

La pel·lícula De tal pare, tal fill ens permetrà reflexionar sobre com la nostra manera de ser i les nostres creences fan que eduquem els fills d’unes maneres determinades.

 

Dimecres 19 de juliol, La família Bélier amb Eva Bach

L’especialista convidada serà Eva Bach, mestra, pedagoga, orientadora, terapeuta familiar, formadora de formadors i escriptora. Ha estat pionera en la introducció de l’educació emocional en els àmbits escolars i familiars.

La pel·lícula La familia Bélier mostra com la vida ens educa. Així com les actituds que poden tenir els pares quan les capacitats dels fills no encaixen en les seves expectatives. També ens permetrà debatre sobre com l’adolescència és una etapa per descobrir els propis talents i fer realitat els somnis.

 

Dijous 20 de juliol, Captain Fantastic amb Alba Castellví

L’especialista convidada serà Alba Castellví. Va estudiar magisteri i sociologia per entendre com l’educació pot contribuir a la transformació social. Es va especialitzar en la gestió dialogada de conflictes. Actualment treballa en un projecte educatiu alternatiu on és educadora de nens i joves de 3 a 15 anys. També imparteix cursos per a pares i mares que incorporen tècniques de coaching per reconduir situacions conflictives. És autora del llibre Educar sense cridar.

La pel·lícula Captain Fantastic ens permetrà reflexionar sobre com ens eduquen les circumstàncies. Des de com plantem cara a les situacions i com ens hi adaptem, fins a com sobreprotegim o no els fills i com els nens poden desenvolupar el sentit crític.

 

Divendres 21 de juliol, Hombres, mujeres y niños amb Jordi Bernabeu

L’especialista convidat serà Jordi Bernabeu, psicòleg i educador. Està especialitzat en l’atenció a adolescents i joves, pel que fa a la prevenció del consum de drogues i usos de les TIC i les xarxes socials. També ha format part d’un estudi dirigit a mestres de secundària sobre l’ús d’internet.

La pel·lícula Hombres, mujeres y niños és una oportunitat per parlar sobre com podem educar i acompanyar en el món tecnològic. La pel·lícula obre el debat al voltant dels usos infantils i adolescents de l’entorn digital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *