Eduard Ibañez denuncia la vulneració de la llibertat religiosa

El president de Justícia i Pau, l’advocat i filòsof Eduard Ibañez, en el seu darrer llibre La lluita per la llibertat religiosa i de consciència, editat per l’editorial Claret, denuncia la vulneració d’aquest dret, un dels menys coneguts, però “malauradament més trepitjat arreu del món”. “Avui la religió no té gaire bona premsa i això que molt gent desconegui les persecucions religioses que tenen lloc actualment a diversos països”, assegura l’autor.

La voluntat d’Ibañez amb aquesta obra és “contribuir a divulgar el sentit i la importància de la llibertat religiosa com a dret fonamental de tota persona a elegir i a practicar una creença religiosa sense haver de patir cap tipus de discriminació, coacció o violència i poder viure, personalment o col·lectivament, conforme amb les seves creences”.

El director de Justícia i Pau fa una aproximació dels principals estats, inclòs el nostre, que actualment vulnera aquest dret. “En molts països el dret a la llibertat religiosa està en perill, s’estan produint persecucions religioses que no s’havien vist mai en les darreres dècades”, explica l’advocat.

Però l’autor de l’obra també adverteix que “la relació entre els poders polítics i les confessions religioses s’haurien de vessar en dos principis: el principi l’autonomia i el principi de col·laboració”. I afirma que de vegades es parla de laïcitat “en referència a la separació entre església i estat o respecte la ignorància del fet religiós”, quan aquesta paraula “hauria de ser sinònim de col·laboració”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *