Dues dones travessaran Iran en bicicleta per la igualtat de drets

Dues ciclistes conegudes com les Ruthis, Ruth Moll i Ruth Gómez, recorreran Iran en bicicleta com a acció per reivindicar la igualtat de gènere. I és que en aquest país les dones tenen prohibit anar en bicicleta perquè es considera “insinuant”.

Les Ruthis ja van pujar al Kilimanjaro fa poc menys d’un any, en aquell cas una pedalant (Moll) i l’altra corrent (Gómez). Ara es proposen el repte de creuar Iran en bicicleta, soles i sense acompanyants.  “Amb això del Kilimanjaro vam decidir enfocar la nostra vida esportiva a coses més aventureres, i a reptes. Sense la necessitat de posar-nos una dorsal i estar en una carrera, sinó canalitzar l’esport en una altra direcció i sortir de la zona de confort”, explica la madrilenya Ruth Gómez en declaracions a EFE.

“El Kilimanjaro va ser un repte esportiu, ser les primeres d’Europa en pujar-lo. Però aquest any volíem fer alguna cosa diferent, el que fa tothom no val. Va sortir el tema que a Iran s’havia prohibit a les dones anar en bici i veient que el tema de la dona està com està, ens va semblar un repte interessant. Evidentment no anirem a les grans ciutats, però sí que volem donar la volta amb bici, conviure amb la gent d’allà, veure com estan i aprendre de les dones”, explica compta Ruth Mol a PracticoDeporte.

L’aventura de les Ruthis, d’uns 700 quilòmetres aproximadament, començarà a Teheran, on arribaran en avió. Des d’allà es dirigiran cap al nord per anar al mar Caspi, faran un cercle per tornar a baixar i s’aturaran a Alam Kuh abans de finalitzar el seu recorregut de nou a la capital iraniana. – J.V.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *