Dos estudiants de l’ESEIAAT construeixen una cadira de rodes ‘low cost’

60 milions de persones necessiten una cadira de rodes però no tenen suficients recursos per comprar-la. Tenint en compte aquesta xifra, Bernat Villa i Adrià Sallés, dos estudiants del grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), han dissenyat i han creat, com a projecte de fi de grau, una cadira de rodes de baix cost, que persones properes als usuaris poden muntar fàcilment i que està destinada als països en vies de desenvolupament.

La cadira original està fabricada amb tubs de PVC adquirits en una ferreteria, dues rodes de bicicleta, dues rodes de carretó d’hipermercat, cargols i femelles i, a diferència de les cadires de rodes convencionals que valen uns 150 euros, aquesta en costa 70. Dos són els grans avantatges d’aquesta cadira, els baix preu de la seva producció, ja que segons explica Adrià Sallés “es podria muntar amb materials propis de cada regió, els que siguin més accessibles” i, per altra banda, el seu fàcil muntatge, “ja que està pensada perquè persones properes a l’usuari final la puguin construir, muntar i desmuntar elles mateixes”. De fet, existeix un vídeo tutorial sobre el procés.

Actualment el projecte compta amb el suport de la Fundació Isidre Esteve, Creu Roja i la Fundació Esport Solidari Internacional (ESI), que ja treballen per facilitar l’ús de la cadira a l’Àfrica. De fet, ja se n’ha enviat un prototips al Senegal i ara els seus creadors n’esperen rebre el feedback; ja que partir d’ara “la intenció és incrementar el nombre de persones que es fabriquin la seva pròpia cadira i concretar el projecte a cada regió”, segons Sallés. – QUERALT FLOTATS.

Escolta l’entrevista:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *