Dòria Llibres ens proposa lectures amb valors per aquest estiu

A l’estiu aprofitem per llegir aquelles lectures que tenim pendents o aquelles recomanacions que per manca de temps encara que no hem pogut descobrir. Dòria Llibres ens proposa per aquests dies de calor quatre títols amb valors:

 

Els pescadors
Chigozie Obioma
Quaderns crema

Els germans Agwu—Ikenna, Boja, Obembe i Benjamin—se senten alliberats des que un trasllat laboral allunya de la llar familiar el seu pare i la ferma disciplina que els imposava. D’amagat de la seva mare, van sovint a pescar al riu Omi-Ala, lloc prohibit i carregat de mals auguris on un dia l’Abulu, l’excèntric oracle de la ciutat, els llança una terrible profecia que pesarà sobre les seves vides com una sentència inexorable i amenaçarà de trencar el fort lligam que els uneix. En aquesta extraordinària novel·la, finalista del premi Man Booker, Obioma teixeix un relat líric i colpidor sobre la lluita contra el destí establint paral•lelismes amb la història recent del seu país; una bellíssima elegia als somnis perduts amb la qual ens convida a reflexionar sobre la possibilitat de la redempció.

 

Les cròniques del déu coix
Joan- Lluís Lluís
Edicions 62

Els déus antics van existir. Van néixer, van regnar i, quan els humans van deixar de fer-los sacrificis, van morir. I ara tots han mort, excepte Hefest, el déu del foc, que els romans coneixen com a Vulcà. Hefest es veu obligat a barrejar-se amb els humans per obtenir el fum dels sacrificis de què s’alimenta. Som al segle VII dels homes, però aniran passant anys i més anys, i aquest déu lleig i coix viurà tota mena de tribulacions entre Grècia i Sicília, i coneixerà una galeria de personatges reveladora. Una faula cruenta sobre la decadència dels déus antics i la confrontació de les civilitzacions, que Perico Pastor ha il·lustrat amb tota la complicitat.

 

El crit de l’ocell domèstic (contes)
Óssipov
Editor Club

“Vam néixer en una guerra, morirem en una altra”, diu amb serenitat un dels personatges d’aquests contes. De Stalin a Putin, la vida ha transcorregut, preciosa a escala individual, terrible a escala col•lectiva. Com és que els personatges d’Óssipov són tan punyents, tan reals? Óssipov és cardiòleg en un hospital públic, la seva consulta acull una enorme varietat de persones, cadascuna amb el seu feix d’històries. Per sobre l’espatlla del metge, l’escriptor també ausculta, i escriu. En els seus relats, l’instint de fugir i rentar-se les mans del desastre xoca amb el sentiment de pertànyer a una certa família. La família dels ocells domèstics que no fan mal a ningú, que no s’han tornat cruels en contacte amb els predadors. No sempre estan preparats per afrontar les inclemències, i alguns intenten emigrar cap a una part més amable del món.

 

En banc blau  (infantil)
Albert Asensio
Babulinkabooks

Una història on, al voltant d’un banc blau, uns s’enamoren, d’altres fan amistat i d’altres s’acomiaden per sempre. L’únic que roman, impertorbable, és el banc. Una deliciosa obra que parla dels cicles de la vida, d’històries circulars, de la meravella que resulta saber que sempre podem tornar a començar. Amb la col·laboració d’Associació ELNA. Les activitats suggerides al final del llibre han estat supervisades per tècniques en educació emocional d’aquesta ONG centrada en formar nens, pares i mestres en l’educació emocional. Premi Llibreter 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *