Del 16 al 21 de novembre, torna el ‘Barcelona Pensa’

Barcelona Pensa

 

La bona acollida del primer ‘Barcelona Pensa’, més de 2.000 persones van assistir als actes programats, ha animat els organitzadors a posar en marxa una segona edició d’aquest  festival dedicat a la filosofia, que enguany se celebrarà a diversos espais de la ciutat entre el 16 i el 21 de novembre.

Aquest esdeveniment,  impulsat pel departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona, pretén estimular la capacitat crítica dels ciutadans. “Es tracta d’oferir criteris i reflexions als ciutadans que ens permetin pensar les nostres decisions tant en l’àmbit ètic, com a polític o estètic, i d’aprendre junts interactuant des dels diferents àmbits culturals i socials de la ciutat”, expliquen els organitzadors.

A més, en un moment en què la filosofia no està suficientment valorada en  l’espai educatiu, també es pretén fer-ne difusió i apropar-la a la ciutadania. El festival aposta pel dret a la filosofia com a tret fonamental d’una cultura crítica i participativa en la que tothom ha de poder sentir-se implicat. En definitiva, convertir el discurs filosòfic en un bé comú i compartit, i popularitzar-lo.

El programa d’activitats és molt ampli, aborda la filosofia des de diversos punts de vista, des de diverses cultures i està pensat per acontentar tots els públics, des de petits fins a adults.

De tots els actes destaca la ponència inaugural, titulada “Finals del món?” (17 de novembre), que anirà a càrrec de Peter Szendy, filòsof i musicòleg de la Universitat de París. I també el divendres 20 de novembre la conferència de Giacomo Marramao, de la Universitat de Roma, titulada “Més enllà de la ciutadania: el concepte del poble com a construcció” (programa complert).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *