‘Decididos’: deu històries de persones que han decidit canviar de vida

Decididos
‘Decididos’ (Ed. Dièresi) és la història de deu persones que s’han atrevit a canviar totalment de vida i que ofereixen exemples de superació i valors. Escrit per la periodista Ana Basanta, el llibre aprofundeix en deu casos de persones valentes que van deixar feines segures o llocs executius per donar la volta al món en motxilla, fundar una oenagé a l’Àfrica, anar-se’n a viure al camp o construir una comuna.

“És un testimoni de “si tu vols fer-ho, intenta-ho”. Després funcionarà o no, però una cosa que tenen en comú els protagonistes és que no se’n penedeixen, tampoc en els casos que no els ha sortit bé”, diu Basanta. I afegeix: “Totes les persones que surten al llibre afirmen que han après alguna cosa, que tornarien a fer-ho i asseguren necessitaven fer aquest gir a la seva vida”.

Un dels casos és el del Òscar Vega, que va decidir deixar la seva feina en un banc i anar a fer la volta al món. Explica Basanta: “Ell em deia que no havia viscut mai la sensació de llibertat fins aquell moment”. Però aquest no és l’únic. Un altre cas és el de la María Cartio, una noia que va deixar la seva feina a la ciutat per fundar una oenagè a Tanzània. O el cas del Santiago, que va deixar la seva vida per anar-se’n a fer la volta al món amb veler.

Hi ha fins a deu històries, i totes tenen en comú que els seus protagonistes van vèncer la por a equivocar-se. “No hem de tenir por a equivocar-nos, fins i tot els planetes xoquen, i del caos surten les estrelles”, deia Charles Chaplin. Una cita que Ana Basanta ha seleccionat per encapçalar el llibre. “Caldria que deixéssim de banda la por, que d’altra banda és normal de tenir”, insisteix.

Al llarg de ‘Decididos’ els protagonistes i l’autora reflexionen sobre els problemes de la vida quotidiana en aquestes noves formes de vida que han assumit i donen fe dels avantatges, però també dels problemes amb què s’han trobat pel camí. – SANDRA BALAGUÉ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *