#de0a3PantallesRES vol evitar que els infants s’enganxin al mòbil

La mestra i pedagoga Anna Ramis és la impulsora de la campanya @de0a3PantallesRES, una iniciativa amb la que vol conscienciar de la importància d’evitar que els menors de 3 anys facin servir mòbils i tauletes. Aquesta és una pràctica cada vegada més estesa, que sobreexposa de manera preocupants els menuts a les pantalles.

Segons explica Ramis a la seva pàgina web, des dels estudis de pediatria, la Neuroeducació, i de qualsevol expert en el desenvolupament infantil en els tres primers anys de vida, “anem tenint certeses que l’abús de pantalles en la petita infància porta a una colla de problemes, i deixa la criatura força mal parada pels aprenentatges, les relacions personals i l’autonomia vital”.

Ramis es va començar a preocupar per aquesta qüestió fa un parell d’anys, a partir de la informació més o menys científica, d’articles de divulgació i de l’observació de famílies i infants menors de 3 anys. Des de llavors s’ha dedicat a recopilar informació i articles divulgatius, i a fer campanya en contra de posar mòbils i tauletes en mans dels menuts de menys de 3 anys. Entre altres activitats, ha impulsat campanyes informatives per a pares i mares a diferents escoles.

Arran de conèixer la iniciativa duta a terme a Manacor, on la Comissió 0-3 de Manacor va impulsar la campanya Zero pantalles de 0 a 3 anys, amb l’objectiu de donar eines als professionals de l’educació i la sanitat i de conscienciar les famílies dels perills de l’exposició dels infants de 0-3 anys a les pantalles, Ramis va tenir la idea de dur a terme la seva pròpia campanya #de0a3PantallesRES. La campanya compta amb un vídeo que intenta fer un crit d’alerta sobre aquesta situació i una crida a la responsabilitat de pares, mares i educadors.

Al web d’Anna Ramis s’hi poden trobar articles, un dossier informatiu i infografies sobre els efectes de les pantalles als menuts i les alternatives que els pares poden fer servir, en lloc de les pantalles.  – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *