Davantals per reciclar bosses de plàstic

El restaurant El Celler de Can Roca, reconegut amb tres estrelles Michelin, reciclarà el plàstic que es genera a la cuina d’aquest establiment i el convertirà en davantals. El cuiner Joan Roca, que ha participat a la cimera gastronòmica internacional Madrid Fusión, ha explicat en el marc d’aquest certamen que el seu restaurant vol reforçar així la seva aposta pel reciclatge.

Aquesta aposta va començar fa quatre anys quan El celler de Can Roca va decidir reconvertir ampolles de vidre en gots i en altres recipients. Ara s’hi afegiran les bosses de plàstics, que serviran per fer davantals o caixes de poliestirè per a tamborets.

Roca, que va ser pioner a mitjans dels anys noranta en l’aplicació de noves tècniques de com ara la cocció a baixa temperatura o al buit, reconeix que un dels problemes de l’activitat de la restauració és que es genera molt de plàstic. Per contribuir al seu reciclatge ha decidit reutilitzar-lo fabricant davantals. Els encarregats de fer-lo seran els participants en un taller de Càritas.

A més, també  converteixen en tamborets de disseny les caixes de poliestirè, que es trituren, es premsen i després es pinten. Segons Roca, aquest producte ha estat molt ben acceptat a congressos de disseny sostenible. “Es tracta d’aplicar la creativitat també a la sostenibilitat”, ha dit el cuiner. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *