Cursos per aprendre a independitzar-se dels pares

Les escoles britàniques educaran els alumnes en qüestions pràctiques que els ajudin a l’hora de marxar de casa i ser autònoms. Així, els adolescents faran cursos per aprendre economia domèstica, en els quals se’ls ensenyarà des de valorar el preu de productes quotidians com la llet o saber amb quina freqüència han de canviar els llençols.

El secretari d’educació, Damian Hinds, ha assegurat en els mitjans britànics que aquesta mesura és necessària ja que “moltes persones reben pressions de sortir de casa i viure de manera independent per primera vegada”. Els cursos estan enfocats a ajudar els nois i noies que s’independitzin a portar una vida sana, aprendre a triar productes i cuinar des de zero, i qüestions bàsiques de neteja i manteniment.

A més, també faran formació sobre como gestionar les emocions i desenvolupar estratègies per fer fronts a situacions de conflicte, per exemple amb companys de pis molestos.

Els cursos, de 45 i 90 minuts, s’oferiran de forma opcional als alumnes que ho vulguin i seran desenvolupats pel proveïdor d’allotjament d’estudiants Unite Students. Prop d’un miler d’adolescents ja han participat en una prova de 18 mesos sobre aquests tallers. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *