Crida a voluntaris per participar a la campanya de Medicaments Solidaris

L’ONG Banc Farmacèutic ja treballa en una nova edició de la Campanya de Medicaments Solidaris, que té com a objectiu lluitar contra la Pobresa Farmacèutica, que a Espanya afecta a més de 2 milions de persones. Per dur a terme la campanya, que aquest any canvia de format, fan falta 1.200 voluntaris perquè ajudin en les 600 farmàcies -400 a Catalunya- que es preveu que col·laboraran amb la iniciativa i que es troben repartides per tot el territori espanyol.

La campanya vol recaptar fons a través de la venda de cupons de 2,5 € que es vendran a les farmàcies col·laboradores amb el Fons Social del Medicaments de Banc Farmacèutic per ajudar a pagar els plans de medicació de persones que moltes vegades han d’escollir entre menjar o medicar-se.

La 11ª Campanya de Medicaments Solidaris es celebrarà el proper dissabte 10 de març de 2018, excepte a Aragó, que serà el dia 9 de març a la tarda. El dia de la Campanya, els voluntaris tindran com a principal labor animar a la ciutadania a col·laborar amb la compra de cupons solidaris de 2,5euros, per aconseguir l’objectiu de cobrar un mínim de 30.000 euros

Segons el president de l’ONG Banc Farmacèutic Àlex Brenchat, “la Campanya de Medicaments Solidaris promou un gest de gratuïtat, on les persones participen de forma desinteressada”. Brenchat assenyala també que el canvi de funcionament de la campanya, fa que “la tasca dels voluntaris sigui més important que mai, ja que necessitem sensibilitzar la gent sobre la realitat de la pobresa farmacèutica i la importància de recaptar fons per poder fer-hi front “.

Canvi de format de la campanya

La novetat de la campanya del 2018 és el seu canvi de format. Així, enlloc de recollir medicaments que no requereixen prescripció mèdica, com s’ha fet durant els últims 10 anys, aquest any es recaptaran fons per ajudar a pagar plans de medicació que si la requereixen, i que responen per tant a problemes de salut de més gravetat o fins i tot crònics. Per poder articular l’ajuda per al pagament d’aquests plans de medicació, Banc Farmacèutic compta amb el Fons Social de Medicaments, un programa que estableix un circuit entre Centres d’Atenció Primària, les oficines de farmàcies i els propis beneficiaris. Els diners recaptats durant la Campanya anirà destinat al Fons Social de Medicaments.

“Creiem que ha arribat el moment de fer un pas endavant i arribar a les persones que, per desgràcia, han de triar entre menjar o medicar-se. Per desgràcia, la pobresa farmacèutica afecta moltes persones al nostre país. Volem assegurar que cap persona ha de renunciar a la seva gestió per falta de recursos econòmics “comenta Brenchat.

Fer-se voluntari

Els voluntaris que vulguin participar en la campanya d’aquest any i que no hagin col·laborat anteriorment amb Banc Farmacèutic, s’han d’inscriure a la pàgina web https://www.bancofarmaceutico.es/ca/col-labora/fes-te-voluntari/. Un cop inscrits, tants els nous col·laboradors como els que ja estaven inscrits anteriorment, hauran de:

– Consultar a la web de Banc Farmacèutic quines són les farmàcies col·laboradores amb la Campanya de Medicaments Solidaris.
– Contactar amb la farmàcia que desitgin per comunicar al farmacèutic el seu desig de col·laborar amb ells. Això es pot fer acudint personalment o bé trucant a la farmàcia.
– Perquè es formalitzi la inscripció, la farmàcia haurà d’assignar a voluntari a la seva farmàcia a través de la intranet de l’ONG seguint unes indicacions que se li han donat a les farmàcies.
– A continuació, hauran d’assistir a la reunió informativa que s’organitza uns dies abans, on es explicaran els detalls sobre el funcionament de la Campanya, així com la informació essencial sobre la problemàtica de la pobresa farmacèutica.

I, finalment, el 10 de març de 2018 hauran de presentar-se a la farmàcia assignada a les 10h de la matinada i estar fins a les 14h. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *