Creu Roja recull joguines per als infants en situació vulnerable

Creu Roja fa una crida a participar a la campanya de recollida de joguines per repartir entre els infants vulnerables durant aquestes festes. Sota el lema ‘Els seus drets en joc’, l’entitat s’ha fixat com a objectiu recollir 70.000 joguines per repartir entre 23.000 nens i nenes, però a pot més d’una setmana pel final de la campana encara falten per recollir el 30% de les joguines que necessita.

Principalment manquen joguines per als infants de més grans (9-14 anys) i per als més petits, sobretot, per als nens i nenes d’entre 1 i 3 anys.

Per als infants de 9 a 14 anys es recomana donar joguines educatives, com ara llibres, jocs de taula interactius i material esportiu. Per als infants d’1 a 3 anys es recomana que les joguines promoguin la percepció sensitiva i que no tinguin peces petites desmuntables que puguin ser ingerides.

Per a totes les edats, cal tenir en compte que les joguines han de ser educatives, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu. Creu Roja Joventut també demana que siguin joguines noves, ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies.

Tant la ciutadania com empreses, comerços i entitats poden col·laborar a la campanya mitjançant donacions fins al 4 de gener. Es poden consultar els punts de recollida al web www.lajoguinaeducativa.org

La campanya també pretén sensibilitzar sobre l’ús de jocs i joguines com a eines educatives i transmissores de valors. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *