Creixen els neòfils: obsessionats per la darrera tecnologia

ip6

Apple acaba de presentar el seu darrer producte, l’iPhone 7, i només en el primer cap de setmana ja s’han superat els 13 milions d’unitats venudes. Es tracta de neòfils, persones obsessionades en comprar la darrera tecnologia i que ja representen el 16 per cent dels consumidors.

Segons explica Neus Soler, professora d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), “els neòfils tenen una obsessió malaltissa per apoderar-se del que és nou, fins i tot encara que el producte estigui en una fase inicial de desenvolupament i no sigui fiable”.

De fet, aquest tipus de consumidors, que també se’ls anomena «buscadors de novetats» o «compradors primerencs» (early adopters), obliguen les marques a llançar aparells nous o aportar millores constants per tenir experiències noves.

Però què caracteritza un neòfil? Segons Soler, acostuma a ser home i tenir un nivell socioeconòmic alt. Es caracteritza per provar productes i discutir-ne les qualitats; sol participar activament en fòrums d’opinió de marques i nous models i amb el consum de productes de darrera generació busca diferenciar-se i alimentar el seu prestigi social.

Però no només això, també té interès a postular-se com a iniciador de tendències, ser líder d’opinió, i, fins i tot, arriba a acceptar pagar més per ser el primer o tenir el producte abans. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *