Creix el Tiny House, moviment que aposta per viure a petita escala

maxresdefault
El Tiny House és un moviment social que promou reduir el percentatge de l’espai construït en el qual vivim. En els darrers anys, aquest moviment ha agafat una gran volada en països com Estats Units o Japó, on la precarietat econòmica ha fet augmentar les dificultat per accedir a un habitatge i, degut als canvis en el mercat laboral, ha incrementat la mobilitat de molts ciutadans dins el propi territori.

Actualment la superfície mitjana d’una casa als Estats Units és d’uns 240 metres quadrats, mentre que la idea d’habitatge que defensen els Tiny House no arriba a un màxim de 50 m2. Aquest moviment recorda a la societat que tota família ha de viure en un espai de proporcions justes segons les seves necessitats i nombre d’integrants.

Segons un estudi d’aquest moviment, la majoria dels nord-americans gasta gairebé un terç dels seus ingressos en pagar un lloguer o el dividend de les seves cases, el que es podria traduir en 15 anys de treball només per pagar en aquest ítem. I, això, perquè usen espais realment més grans del que són necessaris.

De fet, darrera d’aquestes petites cases, hi ha la defensa d’una nova filosofia vital. Persones que aposten per una vida més senzilla, oberta a l’espai públic, sostenible, ecològica, lliure -ja que permeten una major mobilitat, algunes es construeixen sobre rodes-, austera i pràctica –no pots acumular moltes coses en tan poc espai i és evident que una casa gran suposa més costos de construcció, impostos, calefacció, reparació i manutenció-. – REDACCIÓ.

Uneix-te al debat

  • Molt interessant, nosaltres en som un exemple, vivim en un pais petit, regits per un petit Estatut, i per moure’ns tenim carreteres estretes,i trens de via única.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *