Creen un matalàs que millora els símptomes de la fibromiàlgia

Investigadors de l’Hospital del Mar han creat un matalàs que millorar els símptomes de la fibromiàlgia. Es tracta d’un sistema d’estimulació sensorial nocturna que permet disminuir la fatiga i el dolor en les pacients, així com contribueix a millorar la qualitat del son, gràcies a l’aplicació d’una vibració sensorial suau durant la nit.

L’estudi s’ha publicat a la revista Arthritis Research & Therapy, i ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Un cop fetes les primeres proves, s’analitzarà si el tractament,  que s’aplica a través d’un matalàs modificat, provoca canvis en la connectivitat funcional del cervell de les pacients. També es buscaran variables per predir qui es pot beneficiar d’aquest nou tractament.

Els investigadors han fet aquesta prova amb un matalàs normal al que s’han afegit motors que transmeten una lleugera vibració tàctil al cos. Els 63 pacients seleccionats van participar en un assaig clínic controlat i es van dividir en dos grups. Es va alternar utilitzant el matalàs i un altre mètode com a placebo. L’estimulació va consistir en l’acció de sis motors petits distribuïts de forma simètrica que transmetien una lleugera vibració durant tres hores, dues durant la nit i una abans d’aixecar-se.

Els resultats van demostrar una millora en la fatiga del 25% de les pacients, el doble que només amb l’efecte placebo. La millora en el dolor es va situar en el 18%. A més, en el grup que primer va utilitzar el matalàs i després el placebo, la millor es va començar a registrar el cinquè dia de tractament i es va allargar almenys durant cinc setmanes, molt més que les pacients que van començar pel placebo. – Red

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *