‘Contes de bona nit per a nenes rebels’ : cent històries reals de valentia femenina

Portada del llibre.

Les dones guanyen de mitjana un 35% menys que els homes. Només un 27% de dones ocupa llocs de direcció en empreses. Només un 13,75% dels membres de l’Ibex-35 són dones. O les dones només presideixen una de cada quatre comissions del Congrés i el Senat. Aquestes només són algunes dades, de moltes possibles, que demostren que les dones encara no estan suficientment reconegudes al nostre país i al món.

Per aconseguir un canvi en aquest sentit, les italianes Elena Favilli i Francesca Cavallo, han publicat el llibre ‘Contes de bona nit per a nenes rebels’ (Ed. Estrella Poplar – Grup 62) , un fenomen internacional que ja ha venut més de mig milió d’exemplars en sis mesos, s’ha publicat en 26 idiomes i que ara arriba a les llibreries en català. Un llibre que pensat per educar les noves generacions: “Aquest també és un llibre per a nens”, adverteix Favilli.

Imatge d’Amna Al Haddad.

En aquesta obra s’explica la història de cent dones valentes de molt divers perfil, des de Serena Williams a Malala Yousafzai, de Coco Chanel a Frida Kalo, d’Hipàtia a Michelle Obama, que han estat il•lustraciones per seixanta artistes d’arreu del món. Científiques, astronautes, aixecadores de pesos, jutgesses, xefs… Grans exemples de determinació i audàcia per a les grans somiadores. Perquè segons les autores totes les nenes haurien de créixer sabent que poden ser tot allò que vulguin ser.- M.COLL.

Uneix-te al debat

  • L’èxit de vendes no és sinònim de la qualitat literària del llibre. Cert és que han sabut editar-lo en un moment en que la consciència feminista està a l’alça, així que tot pare que vulgui educar els seus fills en la igualtat es veurà atret per ell i per les 100 dones valentes a les quals fa referència.
    Els suposats contes no són més que mini biografies escrites amb un estil literari pobre i escàs.
    M’ha decebut, i molt. No formarà part de la meva biblioteca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *