Conscienciar les administracions sobre el comerç just i les finances ètiques

La xarxa d’entitats Som Comerç i Banca Ètica commemorarà el Dia Mundial del Comerç Just amb una campanya formada per diversos actes per promoure el comerç just i la banca ètica. L’acte principal tindrà lloc dijous, 10 de maig, a les 11h a la plaça Sant Jaume de Barcelona. La campanya es completarà amb una petició online per exigir el compromís dels Ajuntaments catalans amb el comerç just i la banca ètica. Les activitats estan promogudes per les entitats SETEM CatalunyaAlternativa 3Oxfam IntermónFIAREFETS i la XES.

L’acte central de dijous dia 10 té com a objectiu promoure la importància del comerç just i les finances ètiques i proposant alternatives respectuoses amb els drets humans. Consistirà en fer un recorregut per la importància del comerç just i la banca ètica, tant als països productors com als països del Nord, per demanar, finalment, el compromís de les administracions públiques locals envers la compra pública responsable.

Una primera part de l’acte estarà centrada en explicar, d’una banda, la realitat i avantatges que aporta el comerç just als països productors, i de l’altra, quines són les claus per introduir i consolidar el comerç just i les finances ètiques dins de la compra pública dels ajuntaments i la resta d’institucions per tal d’avançar cap a una societat més justa.

L’acte acabarà amb l’entrada d’una comitiva de la campanya dins l’Ajuntament de Barcelona per entregar un cafè de comerç just a l’Alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. En aquest moment se li presentarà la campanya i s’explicarà la crida ciutadana que es realitza amb la petició online per demanar als ajuntaments el compromís amb el comerç just i la banca ètica.

Administracions compromeses
Amb la petició online per exigir el compromís dels Ajuntaments catalans amb el comerç just i la banca ètica es vol aconseguir que administracions públiques a sumar-se a La Revolució de les butxaques públiques, és a dir, a què incorporin dins la compra pública criteris i clàusules socials per tal d’afavorir el creixement i la consolidació del comerç just i la banca ètica.

Només el 0,17% de les compres de comerç just són fetes per les administracions públiques i, a més, els bancs que inverteixen en armes són els principals proveïdors de la majoria d’institucions. És per això que enguany, la campanya es focalitza en la importància d’introduir el comerç just i les finances ètiques dins de les administracions públiques per avançar cap a una societat més justa.

La signatura online d’aquesta petició estarà disponible entre el 2 de maig i el 15 de juny de 2018 al web de la campanya: https://comercjustibancaetica.org/2018/05/02/peticio-exigeix-al-teu-ajuntament-el-compromis-amb-el-comerc-just-i-les-finances-etiques/ – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *