Confinats, però solidaris

Catalunya, i a mig món, estem vivint una realitat inèdita, ocasionada per una emergència sanitària global, que acabarà afectant socialment i econòmicament una gran part de la ciutadania mundial. Els experts vaticinen que, al nostre país, no havia hagut una crisi de semblants conseqüències des del 1940; i a nivell mundial s’intueix ja que serà econòmicament comparable al gran crack del 29. La pandèmia de la covid-19 ha provocat un confinament massiu. S’ha paralitzat l’economia, els carrers han quedat deserts i s’han col·lapsat hospitals. A més, els contagiats i els morts han crescut exponencialment. Una situació així genera greus problemàtiques, però també provoca en la societat la creativitat, més proximitat i un obligat recés. Per sort, el confinament massiu ha arribat en l’era de la telemàtica globalitzada.

Entre les històries a ressaltar aquestes setmanes, n’hi ha una que és sorprenent perquè aprofita al màxim la virtualitat. Es tracta del projecte Ajudem.cat, que aquest mes d’abril ha estat guardonat amb el Premi del Hackovid, una iniciativa ciutadana organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT. Es tracta d’una original, eficaç i enginyosa plataforma ciutadana per combatre els efectes de la covid-19 fomentant l’ajuda mútua en moments d’emergència. La iniciativa ha estat impulsada per tres joves amics d’entre 17 i 21 anys, procedents del Baix Llobregat i la Sagrera, inquiets i emprenedors, que els ha motivat servir la societat, promovent-hi un dels seus bens més preuats: la solidaritat.

Pau Riba Queijas, un dels promotors, afirma que aquest projecte ofereix a la gent la possibilitat participar en iniciatives solidàries i de voluntariat. La plataforma permet oferir i rebre serveis entre ciutadans amb un valor afegit: l’altruisme. I això quan cada vegada es fa més evident que el sistema competitiu en el qual vivim ens està portant al col·lapse. Havien de ser joves els que es plantegessin promoure solucions creatives i transversals als problemes actuals i fer-ho de franc. Ajudem.cat vol ser un punt de trobada solidari on el més important és l’actitud altruista de compartir i no de competir. Un web destinat a millorar les problemàtiques que ha causat el confinament i pal·liar els greus efectes que ja genera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *