Comença la campanya #amicspersempre: abans de marxar de vacances dóna sang

IVANDurant l’estiu les donacions de sang cauen un 30 per cent, per aquest motiu el Banc de Sang ha posat en marxa la campanya #amicspersempre amb la voluntat d’animar a la ciutadania perquè doni sang abans o durant les vacances i així es mantinguin les reserves, ja que els tractaments i l’activitat als hospitals no s’atura.

Cinc il·lustradors han dissenyat cinc tatuatges diferents inspirats en històries de cinc receptors de sang. I com a títol, han escollit la cançó popular que més han identificat
amb cada història.

Entre els il·lustradors trobem Ivan Córdoba, tatuador i dissenyador de portades de discos, que s’ha inspirat amb el tema Amics per sempre de Los Manolos. o Roger Padilla, del grup Manel, que a través de la cançó Heroes de David Bowie recorda la història de la Maria José que va necessitar una transfusió de sang durant el part.

Així, durant la campanya totes les persones que vagin a donar sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebran una calcomania dissenyada especialment per recordar que, quan donen sang, salven vides i fan amics per sempre.

ROGERPersonatges coneguts com Berto Romero, Judit Mascó, Martina Klein, Màrius Serra, els germans Roca i alguns presentadors de televisió també lluiran aquests tattoo a les xarxes socials per sensibilitzar a la ciutadania davant aquesta causa.

Les donacions es poden fer als hospitals i als punts de donació habituals o també durant les campanyes que cada setmana s’organitzaran arreu del territori, sobretot aprofitant les grans aglomeracions de gent, com poden ser les festes majors de Barcelona, Granollers, Mataró o Valls; les Maratons de Donacions que es faran a Rubí, Castelldefels, Malgrat, Salou, Cambrils, Cunit, Torredembarra, la Vall de Núria, Llançà La Seu d’Urgell, Pont de Suert, Sort, Tremp o Viella – entre altres-; o en els autobusos que s’instal•laran al llarg de les localitats turístiques de la costa catalana. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *